Converteer .ps naar .eps, .eps naar .pdf

Zoals ik al schreef in de blogpost .eps naar .png, accepteert pdflatex niet alle bestandsformaten: alleen .png, .jpg en .pdf komen door de keuring heen. Hoe zet je nu PostScript (.ps) en Encapsulated PostScript makkelijk om?

In de blogpost schreef ik, dat epstopdf bij mij niet goed werkte. Dat kan natuurlijk ook aan het plaatje hebben gelegen; met een ander plaatje werkte het namelijk wel. Je kan dan met epstopdf en ps2epsi (beide zitten in de meeste LaTeX distibuties, bv in MikTex) de bestanden omzetten naar .eps en .pdf. Bij PostScript bestanden is het belangrijk dat de ‘bounding box’ wordt berekend: in welk gebied van het bestand staat het plaatje? Dat doet ps2epsi voor je.
.ps (PostScript) zet je om naar .eps met ps2epsi; .eps kan je weer omzetten naar .pdf met epstopdf. De opdracht om alle .ps bestanden naar .eps én .pdf om te zetten, wordt dan:

for %i in (*.ps) do "ps2epsi.exe" %i %~ni.eps && "epstopdf.exe" %~ni.eps

Om alleen .ps naar .eps om te zetten, doe je:

for %i in (*.ps) do "ps2epsi.exe" %i %~ni.eps

En van .eps naar .pdf wordt het:

for %i in (*.eps) do "epstopdf.exe" %i

Tags: , , , , ,

One Response to “Converteer .ps naar .eps, .eps naar .pdf”

  1. Mattia schreef:

    Hi, I was looking for some way to run a multilingual blog, when I found your post in WordPress.org forums. I didn’t know how to contact you, so I’m commenting this post. I’ve found a solution! If you still need to blog in two languages, try this plugin: http://www.qianqin.de/qtranslate/

    Bye,
    Mattia

Leave a Reply