Handige WordPress plug-ins

Ook deze blog, die draait op WordPress, maak gebruik van plug-ins. De volgende uitbreidingen zijn geactiveerd: Add Meta Tags, Akismet, Configurable Tag Cloud, Google XML Sitemaps, Robots Meta, TinyMCE Advanced en Ultimate Google Analytics. Het thema is K2. Wat doen nou eigenlijk al die uitbreidingen?

Add Meta Tags

Deze plug-in voegt automatisch meta tags toe aan je blog. Bij de beginpagina worden bijvoorbeeld de categorie├źn automatisch toegevoegd, en bij de verschillende posts de tags. Ook kan je zelf meta tags toevoegen als je wilt.
Over het nut van meta tags verschillen de meningen; het lijkt echter op dit moment verstandig om ze toch gewoon toe te voegen, en daarvoor is deze plug-in erg handig!

Akismet

Akismet checkt automatisch reacties bij hun website, om zo direct vast te kunnen stellen of het spam is. Dit zorgt ervoor, dat er nauwelijks nog spam doorheen komt.

Configurable Tag Cloud (CTC)

Met CTC maak je makkelijk een zogenaamde ‘tag cloud’, zoals ook hier rechts staat. De plug-in maakt een wolk van de gebruikte tags, waarbij veel gebruikte tags dikker en groter worden weergegeven. Er is veel in te stellen; kleuren, weergave-opties, volgorde, grootte van de letters, categorie├źn meenemen, etc.

Google XML Sitemaps

Google XML Sitemaps genereert automatisch een sitemap in XML-formaat en verstuurt deze vervolgens naar Ask.com, Google, Yahoo en MSN Search. Daarmee zouden de zoekmachines beter je site in kaart kunnen brengen. Met de Google Webmaster Tools kan je vervolgens ook feedback op je site krijgen.

Robots Meta

Welke sites mogen de zoekmachines bekijken, en welke niet? Deze plugin regelt de autorisatie van zoekmachines door middel van de meta robots tag, plus nog wat aanverwante zaken.

TinyMCE Advanced

Met TinyMCE installeer je een uitgebreidere editor voor het schrijven van berichten. Erg handig!

Ultimate Google Analytics

De naam zegt het al: het voegt de benodigde code voor Google Analytics toe. Deze plug-in zorgt er daarnaast voor, dat ook downloads vanaf je site in kaart te brengen zijn met Google Analytics, en dat zonder een regel code toe te voegen aan je site!

K2

Geen plug-in, maar toch op deze pagina. Hoezo? K2 is het thema dat ik gebruik, en niet zomaar een thema: erg uitgebreid, mooie configuratie-opties, snelle zoekfuncties, en het ziet er gewoon goed uit. Probeer het ook!

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply