.eps naar .png

Ik gebruik vaak LaTeX om documenten te maken, en eigenlijk alleen pdflatex, waardoor ik een PDF als eindresultaat krijg. Echter, pdflatex accepteert geen .eps bestanden als plaatje. Hoe kan je die nu toch gebruiken?

Op internet kwam ik verschillende manieren tegen:

  • ‘convert’ van ImageMagick. Echter, dit programma werkt allen op *nix en is dus niet interessant voor Windows gebruikers.
  • ‘epstopdf’. Weer alleen voor *nix.

Hoewel ik wel een *nix heb, werkten beide methodes niet voor mij; bij beide opties kreeg ik een leeg bestand. De oplossing: converteren met IrfanView naar png! Met de optie ‘Batch Conversion/Rename’ kan je makkelijk .eps omzetten.

Na het omzetten bleken de plaatjes wel schermvullend. Ik heb ze (helaas handmatig) moeten croppen. Dat kan ook met IrfanView.

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “.eps naar .png”

  1. […] ik al schreef in de blogpost .eps naar .png, accepteert pdflatex niet alle bestandsformaten: alleen .png, .jpg en .pdf komen door de keuring […]

Leave a Reply